Policy

Policy för allergikost & avvikande kost

Vår målsättning är att servera en hållbar och hälsosam måltidsupplevelse med omsorg för råvaror, miljö och natur. Informera oss vid planeringen av er konferens eller senast 5 dagar före konferensen om du eller någon av deltagarna är i behov av avvikande kost så ser vi till att alla förbeställningar får fullvärdiga måltider.

Det är kostnadsfritt:
att utöver dagens tre rätter anmäla allergikost, vegetariskt samt vegansk kost fram till fem (5) arbetsdagar före konferensen.

Som allergikost räknas Livsmedelsverkets 14 fastställda livsmedelsallergener enligt listan nedan.
(Undantagen är anpassning för luftburen allergi). Se näst sista punkten i dokumentet om luftburen allergi.

 • Gluten. Spannmål, som innehåller gluten (det vill säga vete, råg, korn, havre, spelt (dinkel), khorasanvete, eller korsningar mellan dem)
 • Laktos. Mjölk och mjölkprodukter
 • Ägg
 • Fisk
 • Kräftdjur
 • Blötdjur (snäckor, musslor och bläckfisk
 • Jordnötter
 • Nötter övriga, det vill säga mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschmandel, makadamianöt/Queenslandsnöt
 • Senapsfrön
 • Sesamfrön
 • Selleri
 • Sojabönor
 • Lupin
 • Svaveldioxid och sulfit i koncentrationer på mer än 10 mg/kg eller 10 mg/liter
 • Sen efteranmälan av allergikost, vegetariskt samt vegansk kost:
  För allergi och vegetarisk kost som efteranmäls senare än fem (5) arbetsdagar före konferensen debiteras arrangören tillägg om inte annat överenskommits.
  Sen beställning likställs med a´la carte beställning och produceras extra i den mån det finns möjlighet att tillverka utan att orsaka fördröjning för övriga förbeställda deltagare.

  – 50 sek/ tillägg för sen efteranmälan av specialanpassad fika
  – 100 sek/ tillägg för sen efteranmälan av specialanpassad konferenslunch
  – 200 sek/ tillägg för sen efteranmälan av specialanpassad 3 rätters middag

  Debitering för övriga anpassningsbehov som inte är en diagnostiserad allergi enligt livsmedelsverkets lista:
  Du kan alltid välja någon av dagens 3 färdiga rätter men inte ändra i rättens innehåll eller tillagningssätt. Sådana ändringar är a´la carte beställning och arrangören debiteras då tillägg om inte annat överenskommits.

  1. Diverse dieter såsom exempelvis LCHF, GI och så vidare
  2. Personliga preferenser att man exempelvis inte tycker om något av innehållet i dagens 3 fastställda menyrätter.
  3. Etiska eller religiösa skäl.

  I dessa fall ber vi deltagaren eller arrangören sända oss en personlig lista på vad hen inte vill ha upplagt på tallriken. Anpassningen produceras extra i den mån vi kan tillgodose deltagarens behov och om den är anmäld 5 dagar före konferensen.

  Tilläggs debitering för övriga anpassningsbehov
  – 50 sek/tillägg för föranmäld specialanpassad fika
  – 100 sek/tillägg för föranmäld specialanpassad konferenslunch
  – 200 sek/tillägg för föranmäld specialanpassad 3 rätters middag

  Sen ändring av övriga anpassningsbehov
  Vid anmälan senare än fem (5) arbetsdagar innan ankomst eller anmälan på plats, så kan vårt kök av logistiska skäl tyvärr inte tillmötesgå önskan om övrigt anpassningsbehov. Många sista minuten ändringar i direkt anslutning till konferensen drabbar övriga deltagares möjlighet till en god och snabb service av en vällagad måltid eller pausservering. Övriga sena ändringar kan därför inte bemötas med hänsyn tagen till övriga deltagares väntetid på sin servering.

  Luftburen allergi
  Citykonferensen kan tyvärr inte bemöta önskemål om anpassning för luftburen allergi. Anläggningen hanterar dagligen både nötter, citrusfrukter och andra livsmedel i sin produktion samt kan inte garantera eller kontrollera vad andra konferensdeltagare tar med till anläggningen för eget bruk eller har för partiklar i sina kläder. Har man diagnos på luftburen allergi bör man undvika ett besök på Citykonferensen eller medtaga den medicin man ordinerats för detta.

  Arrangörens ansvar
  Som framgår av vår policy så sker debitering då restaurangen inte getts möjlighet till förberedelse. Då sker extra debitering för sent ändrad måltid/fika. Kostnaden debiteras arrangören om inte annat överenskommits. Arrangör som inte önskar att deltagarna medges att sent ändring på plats med ändringskostnad som följd, skall meddela Citykonferensen om deltagarna skall erbjudas koständring på egen bekostnad. Finns ingen särskild överenskommelse så debiteras arrangören för ändringar.

  Vid frågor eller funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss.