Vårt miljöarbete

Svanen

Här på Citykonferensen / Ingenjörshuset har vi ett långtgående miljöarbete.
  • Vi sopsorterar och återvinner Vi sorterar allt avfall i 15 olika fraktioner. Vi återvinner så långt det är möjligt där komposten och avfallet tas om hand av kommunen. Avfallet från våra toaletter tas om hand och går vidare till Bio Gas produktion i vårt anslutna reningsverk. Gas som sedan används för att driva vår stads bussar.
  • Vi sparar på resurserna Merparten av belysningen på anläggningen är lågenergiförbrukande LED. Belysningen på samtliga toaletter är närvarostyrd så att inga lampor lyser om du inte är i närheten. Vattenkranarna har snåla sprutmunstycken och har rörelsedetektor så att de inte förbrukar mer än 8 liter per minut och bara spolar om du håller händerna under kranen På så sätt värnar vi om miljön samtidigt som vi sparar pengar.
  • Du kan äta klimatsmart På vår lunchmeny hittar du alltid ett vegetariskt-, fisk – eller köttalternativ. Det är i den ordningen du ska välja om du vill göra minsta möjliga påverkan på miljön. Vi tycker att du ska välja den mat som passar just dig. I vårt kök använder vi induktions el från vattenkraft istället för gas.
  • Kaffet är Organiskt odlat och Fair Trade Allt bryggkaffe och the som vi serverar är både organiskt odlat och Fair-Trade märkt. Energin som kaffet bryggs med är från vattenkraft. Det innebär att du kan ta din fikapaus med gott samvete.
  • Vi gillar vegetariskt Allt fler av våra gäster har bestämda önskemål om matens innehåll. Vi vet att ni med särskilda krav ofta blir styvmoderligt behandlade då ni konfererar eller äter på restaurang. Vi har bestämt oss för att ligga i framkant för att leva upp till era krav. Vi använder när det finns närproducerade Svenska råvaror. Våra matsedlar visar ursprungsbeteckning. All fisk vi köper in är MSC märkt. Säg bara till så att vi fått veta dina önskemål och hjälp oss att hitta dig om du deltar i en middagssittning tillsammans med många andra.
  • Vi tvättar klimatsmart. Vi har ambitionen att även vara Sveriges mest klimatsmarta konferenscenter. Därför väljer vi linne på borden framför pappersservetter som vi sedan tvättar i vårt Svanenmärkta tvätteri.
  Citykonferensen utsågs i oktober 2014 till Stockholms första Svanenmärkta dagkonferens center med restaurang. I vår verksamhet strävar vi ständigt efter att verka för ett långsiktigt hållbart samhälle med minsta möjliga miljöpåverkan i verksamheten.